G&G és Társai Kft

„jó minőségű állványok piaci stabilitása”

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
E-mail Nyomtatás PDF

Az MSZ17177-es szabvány használata konkrétan érzékelhető fontossága!!!

 

 

http://www.langlovagok.hu webcímen talált konkrét állványbaleseteket összegyűjtöttük.

 

http://www.langlovagok.hu/hirek/4421_allvanyepites-kozben-zuhant-le-egy-munkas

Állványépítés közben zuhant le egy munkás
2004. július 7., szerda 15:00
[Objektív Hírügynökség] BELFÖLD

Lezuhant egy készülő állványzatról és a kórházba szállítást követően életét vesztette egy csákánydoroszlói munkás kedden délután - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A 23 éves férfi a vaspöri templom restaurálásához készülő állványzatot építette, amikor 3 méter magasból leesett. A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett munkást azonnal kórházba szállították, azonban életét már nem tudták megmenteni

 

Állványzat dőlt le egy sétállóutcában az V. kerületben

 

http://www.langlovagok.hu/kepek/2788_allvanyzat-dolt-le-egy-setalloutcaban-az-v-keruletben

Az MSZ17177-es munkavédelmi tartalmú Nemzeti Szabvány többek között ezért jelent meg, hogy használatával a képen látható (BP. Váci utcán) baleset ne történjen meg!!!


http://www.langlovagok.hu/hirek/926_allvanyzat-dolt-a-vaci-utcara

Állványzat dőlt a Váci utcára
2001. november 1., csütörtök 13:25
[Lánglovagok.hu] BELFÖLD

Szerencsére senki sem sérült meg, amikor öt emelet magas állványzat dőlt a Váci utcára a Kristóf térnél. A felújítás alatt álló épület mellé felállított vasszerkezet csütörtök délelőtt az erős széltől omlott össze. A törmelékek teljes szélességében eltorlaszolták az utat, sőt, még a szemközti üzletek ablakait is betörték.


http://www.langlovagok.hu/hirek/1926_osszeomlott-az-allvanyzat-a-munkasok-alatt

Összeomlott az állványzat a munkások alatt
2002. július 17., szerda 19:54
[Lánglovagok.hu] BELFÖLD

Szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett két építőmunkás Szolnokon szerdán délelőtt, amikor a Hetényi Géza Kórház új szárnyépületének állványzata összeomlott és mintegy húsz méter magasból a mélybe zuhantak. A két szolnoki fiatalember a menekülőlépcső tetőszerkezetén dolgozott, ahová négy köbméter betont építettek be, aminek a simítását végezték, amikor a zsaluzat és az állványzat összeroppant. A két munkást, akik a mélybe zuhantak, betemette a beton és az állványzat darabjai is rájuk hullottak, ennek ellenére az egyikük mindössze lábujjtörést szenvedett, társa pedig nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülésekkel került ki a törmelék alól - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság


http://www.langlovagok.hu/hirek/2130_allvanyrol-zuhant-le-egy-munkas-a-xi-keruletben

Állványról zuhant le egy munkás a XI. kerületben
2002. augusztus 7., szerda 16:59
[Lánglovagok.hu] BELFÖLD

A XI. kerületben, Móricz Zsigmond körtéri aluljáró építkezéséhez riasztották a mentőket és a tűzoltókat szerda délután, ahol egy 5 méter magas pallókkal borított állványon egy munkás dolgozott. Eddig tisztázatlan körülmények között a férfi lezuhant az állványról a betonra. A tűzoltók a fej- és végtagsérüléseket szenvedett férfit a munkagödörből kihozták, majd a munkást a mentők kórházba szállították - tájékoztatott a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság.


http://www.langlovagok.hu/hirek/2116_sulyos-munkabaleset-a-kispesti-hoeromuben

Súlyos munkabaleset a Kispesti Hőerőműben
2002. augusztus 9., péntek 13:56
[Lánglovagok.hu] BELFÖLD

Egy húszméteres állvány tetejéről háromméternyit zuhant egy munkás péntek délelőtt a Kispesti Hőerőműben. A sérültet a mentősök és a tűzoltók vákuumágyba helyezték, majd egy keskeny vaslétrán lehozták a magasból. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság.


http://www.langlovagok.hu/hirek/2229_allvanyzat-szakadt-le-egy-fehervari-epulet-oldalarol

llványzat szakadt le egy fehérvári épület oldaláról
2002. szeptember 16., hétfő 16:41
[Lánglovagok.hu] BELFÖLD

Emelőkosár segítségével mentették le a tűzoltók azt az embert, aki egy félig leszakadt állványzatba kapaszkodott Székesfehérváron. A Koch László utcai toronyház oldalán hétfő kora délután a festőállvány csörlője valószínűleg megszaladhatott, ami miatt a kötélzet elszakadt, majd 6-8 méteres zuhanást követően a negyedik emelet magasságában lógva állt meg. Az állványon egy embert tartózkodott, aki sértetlenül megúszta a zuhanást. Miután a tűzoltók lementették, az életveszélyessé vált szerkezetet a Tatabányáról érkezett daruval sikerült biztonságosan a földre emelni - tájékoztatott a székesfehérvári tűzoltóság.


http://www.langlovagok.hu/hirek/3168_osszeomlott-allvanyzat-temetett-maga-ala-munkasokat

Összeomlott állványzat temetett maga alá munkásokat
2003. május 27., kedd 11:40
[Objektív Hírügynökség] BELFÖLD

Több munkást temetett maga alá az összedőlt állványzat hétfőn este egy kiskunfélegyházi üzemcsarnok építkezésén - tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a helyi mentőállomás ügyelete. A Csongrádi út mentén épülő üzemcsarnok több mint 20 méter magas állványzata három dolgozót temetett maga alá. A 40 év körüli férfiak közül ketten súlyosan sérültek, egyikük nyílt lábszárcsonntörést, másikuk nyílt bokatörést szenvedett, harmadik társuk pedig koponyacsont sérülést, életveszélyes koponyaalapi törést, medencesérülést és sorozatos bordatöréseket.

 

OMMF-II-10-P-0246 előadás

OMMF-II-10-P-0246 előadás bemutató

Állványellenőrzés a munkavédelem, a foglalkoztatási veszélyek és ártalmak megelőzése érdekében

GOP 2.1.1-09/A/2

 

A projekt az Európa Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Az MSZ17177-es munkavédelmi tartalmú Nemzeti Szabvány többek között ezért jelent meg, hogy használatával a képen látható (BP. Váci utcán) baleset ne történjen meg!!!


Balesetek